AçıkErişim@MAKÜ

Evaluation of Milk Iron Levels in Awassi Sheep Cultivated in Akçakale and Halfeti Province

Basit öğe kaydını göster

dc.creator PAKSOY, Nilgün; Harran Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Biyokimya Anabilim Dalı
dc.date 2017-09-13T00:00:00Z
dc.date.accessioned 2019-04-09T07:20:46Z
dc.date.available 2019-04-09T07:20:46Z
dc.identifier http://dergipark.gov.tr/maeuvfd/issue/32804/296122
dc.identifier 10.24880/maeuvfd.296122
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11672/2441
dc.description Iron is an essential trace element with vitalimportance for all mammalian creatures. In this study, it was aimed toinvestigate the iron levels of raw milk samples of 54 Awassi  sheep cultivated in Akçakale and Halfetidistricts. Iron analysis of raw sheep milk samples was carried out byinductively coupled plasma optical emission spectroscopy (ICP-OES) aftermicrowave digestion. Iron mean values ​​of 1.45 ± 0.76 mg/L in the Akçakaleprovince and 1.58 ± 0.89 mg/L in the Halfeti province were determined in theraw sheep milk samples examined. There was no statistical difference betweenthe iron levels in raw milk samples collected from both provinces.
dc.description Demir tüm memeli canlılar için hayati öneme sahipesansiyel bir iz elementtir. Bu çalışmada Akçakale ve Halfeti ilçelerindeyetiştirilen 54 adet İvesi ırkı koyuna ait çiğ süt örneklerinin demirdüzeylerinin araştırılması amaçlandı. Çiğ koyun süt örneklerinin demir analizimikrodalga asitle yakma işleminden sonra indüktif eşleşmiş plazma optik emisyonspektroskopisi (ICP-OES) ile gerçekleştirildi. İncelenen çiğ koyun sütörneklerinde Akçakale ilçesinde ortalama 1.45 ± 0.76 mg/L, Halfeti ilçesindeortalama 1.58 ± 0.89 mg/L düzeyinde demir tespit edildi.Her iki ilçeden toplanan çiğ sütörneklerinde demir düzeyleri arasında istatistiki bir fark tespit edilmedi.
dc.format application/pdf
dc.language tr
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy University
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
dc.relation http://dergipark.gov.tr/download/article-file/340767
dc.source Volume: 2, Issue: 1 17-23
dc.source 2458-9268
dc.source 2148-6239
dc.subject Milk,Iron,Awassi sheep
dc.subject Süt,demir,İvesi koyun
dc.title Evaluation of Milk Iron Levels in Awassi Sheep Cultivated in Akçakale and Halfeti Province
dc.title Akçakale Ve Halfeti İlçelerinde Yetiştirilen İvesi Koyunlarda Süt Demir Düzeylerinin Değerlendirilmesi
dc.type info:eu-repo/semantics/article


Bu öğenin dosyaları:

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

AçıkErişim'de Ara


Gelişmiş Arama

Göz at

Hesabım