DSpace@MAKÜ

SEKÜLER VE ÇOKKÜLTÜRLÜ AVRUPA’DA GÖÇMENLER, MÜSLÜMANLAR VE MÜLTECİLER: SORUMLULUK-ZORUNLULUK EKSENİNE BİR PROJEKSİYON - MUSLIMS IN THE SECULAR AND MULTICULTURAL EUROPE: IS COEXISTENCE POSSIBLE?

Show simple item record

dc.creator AYGÜL, Hasan Hüseyin; AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, EDEBİYAT FAKÜLTESİ, SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ
dc.date 2017-12-31T00:00:00Z
dc.date.accessioned 2019-04-09T07:17:21Z
dc.date.available 2019-04-09T07:17:21Z
dc.identifier http://dergipark.gov.tr/makusobed/issue/33082/296483
dc.identifier 10.20875/makusobed.296483
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11672/2102
dc.description Avrupa’nındini ve kültürel coğrafyası değişmektedir. Yerleşik hale gelmiş göçmen gruplarile son yıllardaki mülteci ve sığınmacı hareketliliğine bağlı olarak meydanagelen demografik dönüşüm, bir takım kaygılar uyandırmıştır. Özellikleyüzyıllardır “öteki” olarak kodlanan İslam’ın varlığı yerleşik hale geldikçeayrıca Müslüman “özne” ile seküler kamusal alanda karşılaşmalar artıkça; birtakım çatışmalar, kırılmalar ve dönüşümler de meydana gelmektedir. Avrupakamuoyu İslam’ı fundamentalist bir din olarak görmekte, bu nedenle desekülerlik, modernite ve demokrasiyle bağdaşmayacağını ileri sürmektedir.  Kamusal alanda Hıristiyan kimliğini dikkatealan bir seküleritenin yanına İslam’ın da eklenebilmesi, çokkültürlülüğün ya dabirlikte yaşamanın imkânı üzerine süregelen çok çeşitli tartışmalarbulunmaktadır. Çalışmada, yükselen ırkçılık, yabancı düşmanlığı, islamofobigibi bir takım örnek olaylar; işsizlik, suç oranları, gettolaşma gibiistatistiki veriler göz önüne alarak, birlikte yaşamanın ya da çokkültürlü birtoplumsal modelin imkânı ya imkânsızlığı tartışılacaktır. 
dc.description Religious and cultural geography of Europe has been changing. Demographicchange that emerged as a result of the recent mobility of refugees and asylumseekers as well as the long settled migrant groups cause anxiety. Especially,as the existence of Islam, which has been coded as the “other” for hundreds ofyears, is established and as the encounters with the Muslim “subject” in thesecular public space increase, there occur some conflicts, ruptures andtransformations.In European public opinion Islam is seen as afundamentalist religion, so is claimed that it does not fit to secularism,modernity or democracy. There are various discussions on the possibility ofarticulating Islam within a secularism that already regards Christianity, aswell as of multiculturalism or living together. This study will discuss the possibilityor impossibility of living together or a multicultural social model, takinginto consideration some cases of rising racism, xenophobia, Islamophobia andstatistical data considering ghettoization and the rates of unemployment andcrime
dc.format application/pdf
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy University
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
dc.relation http://dergipark.gov.tr/download/article-file/387256
dc.source Volume: 9, Issue: 22 55-76
dc.source 1309-1387
dc.source 1309-1387
dc.subject İslam,Müslümanlar,Avrupa,Göç
dc.subject Islam,Muslims,Europe,Migration
dc.title SEKÜLER VE ÇOKKÜLTÜRLÜ AVRUPA’DA GÖÇMENLER, MÜSLÜMANLAR VE MÜLTECİLER: SORUMLULUK-ZORUNLULUK EKSENİNE BİR PROJEKSİYON - MUSLIMS IN THE SECULAR AND MULTICULTURAL EUROPE: IS COEXISTENCE POSSIBLE?
dc.title MIGRANTS, MUSLIMS AND REFUGEES IN THE SECULAR AND MULTICULTURAL EUROPE: A PROJECTION TO THE AXIS OF RESPONSIBILITY-INDISPENSABILITY
dc.type info:eu-repo/semantics/article


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account