AçıkErişim@MAKÜ

Antibiotic Resistance Profiles of Lactic Acid Bacteria Isolated from Different Foods

Basit öğe kaydını göster

dc.creator DEMİR, Ebru; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Bölümü, BURDUR
dc.creator BAŞYİĞİT KILIÇ, Gülden; MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
dc.creator UŞAN, Eyüp; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Bölümü, BURDUR
dc.date 2018-07-11T00:00:00Z
dc.date.accessioned 2019-04-09T07:10:06Z
dc.date.available 2019-04-09T07:10:06Z
dc.identifier http://dergipark.gov.tr/makufebed/issue/35999/387035
dc.identifier 10.29048/makufebed.387035
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11672/1717
dc.description Lactic acid bacteria(LAB) represent a heterogeneous group of microorganisms that are naturallypresent in a wide range of ecological niches such as foods and thegastrointestinal tract of humans and animals. Antibioticsmay inhibit bacteria or stop their proliferation. It is known that certain diseases can be treated withantibiotics used at certain doses and certain periods, however, it is alsoknown that antibiotics may inactivate beneficial microorganisms for humanmetabolism and destroy the balance of intestinal microflora. The increasingtrend in the unconscious and overuse of antibiotics resulted in the developmentof resistance in bacteria against antibiotics. As a result of increasedbacterial resistance, the duration of disease treatment, economic losses andmortality rates are increasing. For thisreason, studies on antibiotic resistance in LAB have gained importance inrecent years. In this study, the mechanisms of antibiotic action aredescribed and the studies done to determine antibiotic resistance profiles ofLAB isolated from different fermented foods are presented.
dc.description Laktik asit bakterileri (LAB), insanlar vehayvanların gastrointestinal sistemleri ve gıdalar gibi geniş bir ekolojik yelpazededoğal olarak bulunan, heterojen bir mikroorganizma grubunu temsil eder.Antibiyotikler, bakterileri inhibe edebilir veya çoğalmasını durdurabilirler.Antibiyotiklerin belirli periyotlarda ve belli dozlardaki kullanımı neticesindehastalıkların tedavi edildiği, ancak insan metabolizmasında yararlıfaaliyetleri olan mikroorganizmaları da inaktive ettiği ve normal florayıbozduğu bilinmektedir. Hızla artan aşırı ve bilinçsiz antibiyotik kullanımıbakterilerin antibiyotiklere karşı direnç geliştirmelerine sebep olmuştur.Antibiyotik direnci sonucu hastalıkların tedavi süreleri uzamakta, ekonomikkayıplar ve mortalite oranı artmaktadır. Bu sebeple LAB’ de antibiyotikdirenciyle ilgili çalışmalar son yıllarda önem kazanmıştır. Bu çalışmada,antibiyotiklerin etki mekanizmalarından bahsedilmiş ve farklı fermentegıdalardan izole edilmiş LAB’nin antibiyotik direnç profillerinin belirlenmesiamacıyla yapılan çalışmalardan örnekler sunulmuştur.
dc.format application/pdf
dc.language tr
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy University
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
dc.relation http://dergipark.gov.tr/download/article-file/505034
dc.source Volume: 9, Issue: 2 197-204
dc.source 1309-2243
dc.subject Lactic acid bacteria,antibiotics,fermented food
dc.subject Laktik asit bakterileri,antibiyotik,fermente gıda
dc.title Antibiotic Resistance Profiles of Lactic Acid Bacteria Isolated from Different Foods
dc.title Farklı Gıdalardan İzole Edilen Laktik Asit Bakterileri’nin Antibiyotik Direnç Profilleri
dc.type info:eu-repo/semantics/article


Bu öğenin dosyaları:

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

AçıkErişim'de Ara


Gelişmiş Arama

Göz at

Hesabım