DSpace@MAKÜ

Konaklama İşletmelerinde Çevre Dostu Yönetim: Uygulamalar Açısından Bir Değerlendirme

Show simple item record

dc.creator ARSLANER, Ebru
dc.date 2020-03-13T00:00:00Z
dc.date.accessioned 2020-10-10T07:23:46Z
dc.date.available 2020-10-10T07:23:46Z
dc.identifier https://dergipark.org.tr/tr/pub/makuubd/issue/53097/685503
dc.identifier 10.31200/makuubd.685503
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/11672/2998
dc.description Turizmfaaliyetlerine katılan kişi sayısının gün geçtikçe artması, ekonomik bir kazançsağladığı için olumlu görülse de kaynakların hızla tüketilmesi ve çevrenintahrip edilmesi gibi olumsuz sonuçlar da doğurabilmektedir. Turizmin üretiminve tüketimin çok, tüketim kontrolünün güç olduğu bir sektör olduğudüşünüldüğünde, çevre korumaya yönelik ciddi adımlar atılması gerektiğianlaşılmaktadır. Bu noktada önem kazanan çevre dostu uygulamaların faaliyetegeçirilmesi bakımından konaklama işletmelerine de önemli görevler düşmektedir.Bu çalışmada, çevre dostu yönetim ve konaklama işletmelerinde çevre dostuuygulamalara ilişkin bilgi verilmesi ve bir değerlendirme yapılmasıamaçlanmaktadır. Çevre dostu uygulamalarla çevrenin korunmasına büyük ölçüdekatkı sağlanacağı bilinmektedir. Çalışma kapsamında incelenen literatür ve eldeedilen bilgiler doğrultusunda; birçok işletme için çevre dostu uygulamalarayönelme nedenlerinin başında rekabet edebilme amacı geldiği anlaşılmaktadır.Bunun yanında yalnızca çevre korumaya yönelik bir anlayışın gereği olarak daçevre dostu uygulamaların gerçekleştirildiği ifade edilebilir. İşletmelerinçevreye duyarlılık ve çevre koruma gibi hususları işletme amacı olarakbenimseyip, çevre dostu uygulamalara daha fazla katılarak destek vermeleriönerilebilir. 
dc.description Thenumber of people participating in tourism activities increasing with eachpassing day, although it seems positive because it provides an economic gain,it can also has negative consequences such as rapid consumption of resourcesand environmental destruction. Tourism sector have high production andconsumption so that difficult to control therefore, it is understood thatserious steps should be taken towards environmental protection. At this point,especially the hospitality businesses have important duties about activatingenvironmentally friendly practices. The aim of this study evaluating and clearup about environmentally friendly practices in management and hospitalitybusinesses. It is known that environmentally friendly practices will widelycontribute to the protection of the environment. As a result of the literaturereview that competition is one of the main reasons for turning toenvironmentally friendly practices for many businesses in addition to aperspective of environmental protection. It is recommended to businesses thatissues such as environmental awareness and protection should be adopted asmanagement goal. 
dc.format application/pdf
dc.language tr
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy University
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
dc.relation https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1005467
dc.source Volume: 4, Issue: 1 263-278 en-US
dc.source 2602-425X
dc.source Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi
dc.subject Çevre Yönetimi,Çevre Dostu Yönetim,Konaklama İşletmeleri,Turizm
dc.subject Environmental Management,Environmentally Friendly Management,Hospitality Businesses,Tourism
dc.title Konaklama İşletmelerinde Çevre Dostu Yönetim: Uygulamalar Açısından Bir Değerlendirme tr-TR
dc.title Environmentally Friendly Management in Hospitality Businesses: An Evaluation of Practices en-US
dc.type info:eu-repo/semantics/article


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi
    Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi 2020 Eylül sayısı için makale kabulüne başlamıştır. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin tarafından izlenmektedir.

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account