AçıkErişim@MAKÜ

NEW SOFA BED MECHANISM SYSTEM FOR FURNITURE INDUSTRY

Basit öğe kaydını göster

dc.creator MUTLU, Hüseyin; Mersin Üniversitesi
dc.creator YAPANMIŞ, Burak Emre; Mersin Üniversitesi
dc.creator BULDUM, Berat Barış; Mersin Üniversitesi
dc.date 2018-03-30T00:00:00Z
dc.date.accessioned 2020-10-10T07:23:45Z
dc.date.available 2020-10-10T07:23:45Z
dc.identifier https://dergipark.org.tr/tr/pub/makuubd/issue/36354/347695
dc.identifier 10.31200/makuubd.347695
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/11672/2994
dc.description Today, the works that improve ergonomics and humancomfort in the furniture sector are consistently increasing. In addition tothis, improving the current situation of the mechanism systems, which used inthe widely produced seating and bed groups, is gaining momentum every day. Thedesign of the mechanisms that provide the desired function is considered withinthe kinematic synthesis of the mechanisms. The kinematic synthesis ofmechanisms is examined in three main categories as function, trajectory andmotion synthesis. It is expected that follow the desired trajectory when movedthe mechanic systems, the desired position during the movement of themechanical systems and area-volume usage will be optimum. Thanks to themechanisms that provide these requirements, quality of the machine, tools,etc.  will increase. In this study, inorder to improve the opening and closing systems used in the furniture sector,a mechanism system has been designed and virtual prototypes have been realizedin order to ensure optimum use of area and volume during the movement of theseparts.
dc.description Mobilyasektöründe bugün ergonomiyi ve insan konforunu geliştiren çalışmalar giderekartıyor. Buna ek olarak, yaygın olarak üretilen oturma ve yatak gruplarındakullanılan mekanizma sistemlerinin mevcut durumunun geliştirilmesi, her geçengün güçlenmektedir. Arzulanan fonksiyonu sağlayan mekanizmaların tasarımı,mekanizmaların kinematik sentezi içerisinde değerlendirilir. Mekanizmalarınkinematik sentezi, fonksiyon, yörünge ve hareket sentezi olmak üzere üç anakategoride incelenmektedir. Mekanik sistemleri hareket ettirirken istenenyörüngeyi takip etmesi, mekanik sistemlerin hareketi sırasında arzu edilenkonum ve alan-hacim kullanımı optimum olması beklenmektedir. Bu gereksinimlerisağlayan mekanizmalar sayesinde, makine, alet vb. kaliteleri artacaktır. Buçalışmada, mobilya sektöründe kullanılan açma ve kapama sistemlerinin iyileştirilmesiamacıyla, bu parçaların hareketi sırasında alanın ve hacmin en uygun şekildekullanılmasını sağlamak için bir mekanizma sistemi tasarlanmış ve sanalprototipleri gerçekleştirilmiştir.
dc.format application/pdf
dc.language en
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy University
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
dc.relation https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/451559
dc.source Volume: 2, Issue: 1 34-41 en-US
dc.source 2602-425X
dc.source Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi
dc.subject Sofa bed mechanism,Virtual prototyping,Kinematic analysis
dc.subject Çekyat mekanizması,Sanal prototip,Kinematik analiz
dc.title NEW SOFA BED MECHANISM SYSTEM FOR FURNITURE INDUSTRY en-US
dc.title MOBİLYA ENDÜSTRİSİ İÇİN YENİ KANEPE YATAK MEKANİZMASI SİSTEMİ tr-TR
dc.type info:eu-repo/semantics/article


Bu öğenin dosyaları:

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

  • Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi
    Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi 2020 Eylül sayısı için makale kabulüne başlamıştır. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin tarafından izlenmektedir.

Basit öğe kaydını göster

AçıkErişim'de Ara


Gelişmiş Arama

Göz at

Hesabım