AçıkErişim@MAKÜ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA BAĞLI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖRGÜTSEL ADALET VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ İLİŞKİSİ (DENİZLİ ÖRNEĞİ) - ORGANİZATİONAL JUSTICE AND CONFLICT MANAGEMENT IN SECONDARY EDUCATION INSTITUTIONS ATTACHED TO THE MINISTRY OF NATIONAL EDUCATION RELATIONSHIP (DENİZLİ CASE)

Basit öğe kaydını göster

dc.creator IŞIK, Murşit
dc.creator BOLAK, Hilal
dc.creator ÖZTÜRK, Mustafa
dc.date 2017-09-30T00:00:00Z
dc.date.accessioned 2019-04-09T07:17:53Z
dc.date.available 2019-04-09T07:17:53Z
dc.identifier http://dergipark.gov.tr/makusobed/issue/31299/316203
dc.identifier 10.20875/makusobed.316203
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11672/2386
dc.description
dc.description Örgütseladalet kavramı örgüte yönelik adalet algısıdır ve çalışma yaşamında büyük önemtaşımaktadır. Örgütlerin başarılı olabilmeleri ve hedeflerinigerçekleştirebilmeleri yöneticilerin çalışanlarına karşı tutum vedavranışlarına bağlıdır. Yöneticilerin örgütsel adaleti sağlamaları,çalışanların iş performanslarının artmasında ve örgütsel faaliyetlerin yerinegetirilmesinde önemli unsurlar olarak nitelendirilebilmektedir. Örgütsel adaletinsağlanamaması durumunda çalışanlar uyuşmazlıklar ve anlaşmazlıklar yaşayarakçatışma içerisine girmektedirler. Çatışmalar her zaman önlenebilir olmasa daetkili bir şekilde yönetildiklerinde, örgüt açısından olumsuz durumlar olumludurumlara dönüştürülebilmektedir. Çalışmadan elde edilecek sonuçlarçalışanların örgütsel adalet algısının ne yönde olduğunu ortaya koymaklabirlikte algılamalarının çatışmalara ve çatışmaların yönetilmesine nasıl etkiedeceğini saptayacağı için diğer işverenler ve çalışanlar arasındaki ilişkilerişekillendirme açısından önem arz edecektir.Çalışmada, Denizli’de Milli EğitimBakanlığı’na bağlı ortaöğretim kurumlarında örgütsel adalet ve çatışma yönetimiilişkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, Denizli ilinde Milli EğitimBakanlığı’na bağlı ortaöğretim kurumlarında çalışan müdür, müdür yardımcılarıve öğretmenlere yapılan anket çalışması sonucunda elde edilen bulgular,örgütsel adalet ve çatışma yönetimi çerçevesinde değerlendirilmeyeçalışılmıştır. 
dc.format application/pdf
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy University
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
dc.relation http://dergipark.gov.tr/download/article-file/346331
dc.source Volume: 9, Issue: 20 69-93
dc.source 1309-1387
dc.source 1309-1387
dc.subject Organizational Justice,Distribution Justice,Procedure Justice,Interaction Justice,Conflict Managing
dc.subject Örgütsel Adalet,Dağıtım Adaleti,Prosedür Adaleti,Etkileşim Adaleti,Çatışma Yönetimi
dc.title MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA BAĞLI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖRGÜTSEL ADALET VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ İLİŞKİSİ (DENİZLİ ÖRNEĞİ) - ORGANİZATİONAL JUSTICE AND CONFLICT MANAGEMENT IN SECONDARY EDUCATION INSTITUTIONS ATTACHED TO THE MINISTRY OF NATIONAL EDUCATION RELATIONSHIP (DENİZLİ CASE)
dc.type info:eu-repo/semantics/article


Bu öğenin dosyaları:

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

AçıkErişim'de Ara


Gelişmiş Arama

Göz at

Hesabım