AçıkErişim@MAKÜ

BURDUR İLİNDEKİ 65 YAŞ ÜZERİ TÜKETİCİLERİN SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI

Basit öğe kaydını göster

dc.creator Say Sahin, Deniz; MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ, BİREY VE TOPLUM SORUNLARI ANABİLİM DALI
dc.creator SARAÇ, ZELİHA FULDEN; EGE ÜNİVERSİTESİ
dc.date 2018-07-21T00:00:00Z
dc.date.accessioned 2019-04-09T07:14:33Z
dc.date.available 2019-04-09T07:14:33Z
dc.identifier http://dergipark.gov.tr/maeusabed/issue/0/438267
dc.identifier 10.24998/maeusabed.438267
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11672/1933
dc.description Bu çalışma Burdur ili ve ilçelerinde ikamet eden 65 yaş ve üzerindeki tüketicilerinsüt ve süt ürünleri tüketim alışkanlıklarını belirlemek amacı ile yapılmıştır. Gelir düzeyi düştükçeyaşlıların pastörize ve UHT süt tüketimleri ve süt ve süt ürünlerine yaptıklarıharcamanın düştüğü ve gruplar arasındaki farkın istatistiksel olarak da anlamlıolduğu saptandı (p<0,001). Gelir gruplarına göre süt satın alınan yerlerinsıralaması yapıldığında da tercih edilen yerlerin farklılık gösterdiği ve bufarkın istatistiksel olarak da anlamlı olduğu (P<0,005)saptandı.Araştırmamıza katılan bireylerin tercihen en çok (%35,2, n=141) sütüsabah saatlerinde ve sonbahar ayında (%26,75, n=107) tükettikleri ve sütü ençok (%50,5, n=202) içme sütü olarak kullandıkları saptanmıştır. Tüketicilerinaçık süt alırken en çok fiyatına (%27,02 n=107), sterilize süt alırken ise ençok son kullanma tarihine (%41,45, n=160) dikkat ettikleri görülmüştür. Tümsonuçlar değerlendirildiğinde 65 yaş ve üzeri tüketicilerde gelir düzeyidüştükçe, fiyatı daha ucuz olan açık ürünlerin daha çok tercih edildiğini ve ürününtadının da satın alırken fiyatı kadar etkili olduğunu saptadık. Bu yaş grubutüketiciler için aroması ve besin içeriği daha özelleştirilmiş olan ürünlerinve hatta 65 yaş ve üzerindeki bireylerin süt tüketimini artırmak için yapılacaközel indirimlerin tüketim alışkanlıklarını ve miktarlarını değiştirebileceğikanaatindeyiz.
dc.format application/pdf
dc.language tr
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy University
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
dc.source 2148-2837
dc.subject 65 yaş ve üzeri,süt ve süt ürünleri
dc.title BURDUR İLİNDEKİ 65 YAŞ ÜZERİ TÜKETİCİLERİN SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI
dc.type info:eu-repo/semantics/article


Bu öğenin dosyaları:

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

AçıkErişim'de Ara


Gelişmiş Arama

Göz at

Hesabım