AçıkErişim@MAKÜ

DİN - EKONOMİ İLİŞKİSİ İLE BU İLİŞKİNİN TOPLUMLARIN VE BİREYLERİN DAVRANIŞLARINDAKİ YANSIMALARI

Basit öğe kaydını göster

dc.creator PEHLİVAN, Meriç; SULEYMAN DEMIREL UNIV
dc.date 2016-12-26T00:00:00Z
dc.date.accessioned 2019-04-09T07:12:58Z
dc.date.available 2019-04-09T07:12:58Z
dc.identifier http://dergipark.gov.tr/makuiibf/issue/26780/281784
dc.identifier
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11672/1781
dc.description Bir bireyin kurumsal ve özel yaşamının en önemlive etkili boyutlardan biri ekonomi ise diğeri inançtır. İnsanların davranışbiçimleri bu ikisinin nasıl şekillendiği ile orantılı olarak görünür halegelir. Bireyin hayatında ve davranışlarında bu derece etkili olan bu ikisistemin, hemen hemen aynı derecede bulundukları etkinin bir uzantısı olarakbirbirleriyle de karşılıklı bir etkileşim içinde oldukları görmezdengelinmemelidir. Gerek din gerekse ekonomi, bir diğerini olumlu ya da olumsuzdaima, insanlık tarihi boyunca bir biçimde etkilemeyi başarmıştır. Hemen hemenbütün sosyologlar, özellikle de din sosyologları, bu ilişkiye dikkat çekmek vehem toplum hem de birey açısından bu konuda farkındalık yaratabilmek içinçalışmalar yapmış ve sonuçlara varmışlardır. İnancın iktisadi davranışlarımızıve duruşumuzu etkilemesi ve bunun yanında paranın dini algılamaları ve ayakuydurmaları belirlemesi, iki alanın ne derece çok etkileşimde olduğu,sosyologların ve ekonomistlerin gözünden bizlere aktarılmıştır. Biz de buçalışmamızda, elimizden geldiğince, bu ilişkiyi kağıda dökmeye çalıştık. 
dc.description The most important and effective aspect of anindividual’s institutive and private life is economy and the other one isbelief. The ways of people’s behaviour can be visible with the proportion ofhow this relation take its form. It mustn’t be ignored that, these two systems,which are so effective in an individual’s life and behaviours, are in anopposing interaction with each other as an extension of this effect. Eithereconomy or religion always manage to affect each other in a positive ornegative way throughout human history. Almost all sociologists, especiallysociologists of religion, study in order to draw attention and raise awarenessof this subject in terms of both the society and the individual and come to aconclusion. How our belief affects our economical behaviours and attitude;besides this, the religious perception of money and determining the keeping upand how these two fields interact with each other, quoted us by the point ofview of sociologists and economists. And we,in our study, try to write downthis relation as much as we can.
dc.format application/pdf
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy University
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
dc.relation http://dergipark.gov.tr/download/article-file/263506
dc.source Volume: 3, Issue: 2 13-35
dc.source 2149-1658
dc.subject Ekonomi,Din,Yatırım,Modernizm
dc.subject Economy,Religion,Investment,Modernism
dc.title DİN - EKONOMİ İLİŞKİSİ İLE BU İLİŞKİNİN TOPLUMLARIN VE BİREYLERİN DAVRANIŞLARINDAKİ YANSIMALARI
dc.title THE RELATIONSHIP BETWEEN RELIGION AND ECONOMY and THE REFLECTIONS OF THIS RELATION ON SOCIAL AND INDIVIDUAL BEHAVIOURS
dc.type info:eu-repo/semantics/article


Bu öğenin dosyaları:

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

AçıkErişim'de Ara


Gelişmiş Arama

Göz at

Hesabım