Basit öğe kaydını göster

dc.creator Kocatepe, Demet
dc.creator Turan, Hülya
dc.date 2015-12-21T00:00:00Z
dc.date.accessioned 2019-04-09T07:09:53Z
dc.date.available 2019-04-09T07:09:53Z
dc.identifier http://dergipark.gov.tr/makufebed/issue/19427/206594
dc.identifier
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11672/1566
dc.description Gıda alerjisi ya da gıda maddelerine karşı aşırı hassasiyet günümüzde pek çok insanı ilgilendiren önemli bir konudur. Her yıl milyonlarca insan gıdalara alerjik reaksiyonlar vermektedir. Çoğu gıda alerjisi nispeten daha küçük belirtiler gösterirken, bazı gıda alerjileri şiddetli etki göstermekte ve insan hayatını tehdit edebilmektedir. Alerjiye neden olan gıda maddelerinin diyette fark edilmesi ve diyetten çıkarılması önemlidir. İnsanlarda alerjiye neden olan gıdalar arasında süt, yumurta, fındık, fıstık, susam, balık ve kabuklu su ürünleri sayılabilir. Su ürünleri insan beslenmesinde protein açığının kapatılması açısından büyük önem arz etmektedir. Bu derlemede gıda alerjisi, su ürünleri alerjisi ve işlemenin alerjenler üzerine etkisi hakkında bilgi verilmiştir.Anahtar Kelimeler: Gıda alerjisi, Alerjen, Balık, Kabuklu su ürünleri, Yumuşakça
dc.format application/pdf
dc.language tr
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy University
dc.publisher Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
dc.relation http://dergipark.gov.tr/download/article-file/181672
dc.source Volume: 3, Issue: 2 46-51
dc.source 1309-2243
dc.subject Gıda alerjisi, Alerjen, Balık, Kabuklu su ürünleri, Yumuşakça
dc.title Su Ürünleri Alerjisi
dc.type info:eu-repo/semantics/article


Bu öğenin dosyaları:

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

AçıkErişim'de Ara


Gelişmiş Arama

Göz at

Hesabım